Friday, April 29, 2011

Apa yg Wanita Suka... *wink...

Bagaimanakah cara terbaik memetik "suis" wanita?? apa pula yg ble membangkitkan mOod romantik nya?? ni tips dari Majalah EH! April 2011

Cam Guys jgk la, gUrls pn ada 'suis' yg ble di switch On, tp len cara nya.. ada yg suka dgn belaian, tp ada jgk yg suka dgn eye to eye contact je.. ntah depend kot.. tp actually, each partner should learn and understand their own partner.. Cam aku, aku lg suka stdy psal bf aku.. yela, snang nk handle, ble tau apa dia suka.. apa yg dia xsuka.. jam2 gni apa dia wat, klu dia dah gni, cm mna nk handle... senang la.. ni pn aku blajar dari Scandal dlu, hahahaha.. yela, org ckp xsalah ada scandal ni, lebeh matured in relationship.. yg penting scandal kita tau yg kita dah ada BF.. ok. no tipu-tipu.. xbek.. no istilah CURANG pn.. klu CURANG tu, bila kita tipu yg kita ni single and then pasang org len, ckp yg ni len.. ckp dgn yg ni len.. tu bru nama CURANG...!! k, noted this fellows..

Most gUrLs lg suka bila partner dia pki simple2,smart,tak berserabut and bersih.. seriously.. klu smart2 ni, gUrLs akan rasa tercabar sket,yela..nti mata betina2 len menjeling2 pla.. Ok,apa yg Majalah Eh! ni ckp ada yg btul jgk.. jOm kongsi sm.. this one for those who are already married and akan masuk ke alam Perkahwinan..


Jgn terkejut cz most gUrls will attractive if his BF wear a DENIM jeans. bcoz of the cutting, its sooo sexy..but any jeans pn, klu guys to dah mmg smart, suma dressing nmpak smart, even if they not in cloths.. ahakkhhkakk..Menurut ilmu biologi, gUrls mudah teruja melihat guys ada 6packs, tulang pinggang jelas menonjol dan punggung yg berbentuk. Jadi gUys yg nk menggoda partner dia, boleh mencuba tips ni. Gurls, bila dh tgk ur BF pki jeans yg agak la bergaya, bg la Pujian skit..semakin dipuji maka makin kerap la mereka mengayakan jeans tu.. amik hati drg.. biarla ada 6packs or 1 packs je.. Comell apa..


"Kulit kepala mempunyai jutaan penghujung saraf, Dan tiap kali jari jemari c Partner ni touch dan belai softly rambut dia, mesti ada electrical signal caring and love will appear," jelas penulis buku The Passion Prescription,LAURA BERNAM. Oleh itu,gUys rajin2 la,bila dah kt umah tu.. bila wife dah buka tudung,belai2 la rmbut dia. Or time dia pki tudung tu,buat2 la kmas2 skit tdung2 dia.repair2 skit, jgn pla bg rosak tudung dia ngaMuk karang. dan c Wife ni,jgn xsuka Cuci rmbut pla.. hygiene sket.


Pakar seks New York,JOY DAVIDSON berkata.."Kiss secara mengejut drp partner adlh symbolic daya tarikan dan keintiman. For example,kiss kat shoulder adlh suatu yg sgt sweet and romantic and one way to pampered ur partner.Gurls suka dimanjakan oleh partner dia,sbb tula sifat semulajadi drg. Most gUrls lg suma dimanjakan berbanding hubungan seks secara trus.Tp husband kita ni,bila dh mnja2.. adlh la tu yg dia nk.. *wink


Gurls lagi mudah tertarik dengan bau segar guys, yela bau pas drg mndi.. refreshing.Tp pelik kn,ada jgk yg suka bau time drg berpeluh..ishh..iskkk.. Heran. Bau sabun jauh lbh segar berbanding bau haruman. Baunya lebih asli dan teradun mesra dgn bau badan semulajadi guys. bau sabun ni sebenarnya mudah mesra dgn pneuromones dan natural chemical yg dihasilkan dari body kita tuk membangkitkan nafsu seks gurls. Mmg btul la apa yg org ckp, nowadays gurls did not need guys to have baby.Yela, dah ada mcm2 kaedah tuk dptkan baby kn. Tp tuk keintiman pasangan berkahwin,mmg perlukan guys jgk, lebih mengeratkn silaturahhim . 
Ok, Hopefully dpt jadikan pedoman and information utk mengeratkan lg silaturahhim antra suami isteri ea...Wasalam

Aku masih Kecik dlu

 Xda pic yg satu2 la..suma ada kt CD, tp Cd tu xtau letak mna.. ahhaha... k, klu korg nk tau rupa and kecomelan aku yg maintain ni.. sejak dari kecik la.. tgk ni.. tgk ni...

hahahahahaha... Jgn Gelak ya.... Chumil kan.. tula.. Korang xcya hakkkk.... ceiitttt..... Tgk kilang la.. made in mana... Australian kot...... 

Royal Wedding parody: Prince William and Kate Middleton, Prince Charles ...

Prince William and Kate Middleton have been pronounced man and wife at Westminster Abbey.
Some 1,900 guests watched the couple exchange their vows, with many millions watching at home.
They left the Abbey, with Kate Middleton now the Duchess of Cambridge, amid cheers from thousands of well-wishers lining the procession route.
They are now at Buckingham Palace where the Queen is hosting a buffet reception for 650 guests.
The couple travelled in an open-topped 1902 State Landau carriage for the procession, which was used by Prince William's parents for their wedding in 1981.
The couple are due to appear on the balcony at about 1325 BST.
Street parties
Prince William has been given the title of the Duke of Cambridge by the Queen, and Miss Middleton has become Her Royal Highness the Duchess of Cambridge.
The church service ran smoothly but the prince did struggle to place the wedding ring on the duchess's finger.
Following a long tradition, the ring has been fashioned from Welsh gold given to Prince William by the Queen.
Kate Middleton in her Alexander McQueen wedding dress outside Westminster AbbeyThe dress was designed by Sarah Burton
After the couple said their vows, in which she did not promise to obey William, the Archbishop of Canterbury, the Most Reverend Rowan Williams, declared: "I pronounce that they be man and wife together, in the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost. Amen."
They spent a private moment together with their families, as they signed the marriage register.
The duchess, who managed to keep her wedding dress a secret, is wearing an ivory and lace gown by Sarah Burton at Alexander McQueen. The prince is wearing the red tunic of an Irish Guards colonel - his most senior honorary appointment.
Prince William has been given the title of the Duke of Cambridge by the Queen, and Miss Middleton has become Her Royal Highness the Duchess of Cambridge on their marriage.
Well-known faces spotted at Westminster Abbey included singer-songwriter Sir Elton John and his partner David Furnish, former England rugby coach Sir Clive Woodward, and former England football captain David Beckham and his wife Victoria.

Timetable (BST) on 29 April

  • 1015 - The groom and Prince Harry arrived at Westminster Abbey
  • 1051 - The bride, and her father, left the Goring Hotel for the abbey
  • 1100 - The marriage service began
  • 1230 - The bride's carriage procession arrived at Buckingham Palace
  • 1325 - The Queen and the bride and groom appear on the balcony
  • 1330 - Fly past by the Royal Air Force and Battle of Britain Memorial Flight
Actor Rowan Atkinson, a close friend of Prince Charles, Prince Harry's friend Chelsy Davy and film director Guy Ritchie were also there.
UK Prime Minister David Cameron and his wife Samantha, Australian prime minister Julia Gillard, former British PM Sir John Major, and current Home Secretary Theresa May were among the politicians present. Mr Cameron did not cause an etiquette upset and wore a morning suit despite initially suggesting he might not.
For those lining the route, large speakers broadcast the wedding service, and it was anticipated the event would be watched by hundreds of millions of people worldwide on television.
  • The busy schedule began when guests start arriving at the Abbey from 0815 BST. Many had been queuing before the Great North Door opened
  • A Rolls-Royce picked up Miss Middleton at the Goring Hotel, where the Middleton family were staying, at 1050BST. Prince William travelled to the Abbey with his brother and best man in a Bentley
  • Out of the 1,900 guests at the Abbey, 1,000 were friends and family, who had been given some of the best seats in the house. The others included overseas royals, politicians from home and abroad, military personnel and representatives from various faiths and charities
  • After the service, the newlyweds travelled in an open-topped carriage for the 15-minute journey from Westminster Abbey to Buckingham Palace, past some of London's most famous landmarks, including the Houses of Parliament, Big Ben and Horse Guards Parade.
  • Thousands of street parties are being held around the UK, and big screens have been put up in many towns and cities. The BBC will be bringing viewers and listeners comprehensive coverage across TV, radio and online, both in the UK and around the world
  • 5,000 officers are on duty, with more than 900 along the wedding route. Most are in uniform, but some will be in plain clothes, mixing with the crowd
  • About two square miles of central London have been closed to traffic.
Royal officials said William and Kate were involved in planning their wedding day, from the music at the ceremony to the flowers and the cake.
Inside Westminster Abbey, an avenue of trees lined the red carpet leading up to the altar.
The bride walked up the aisle to coronation anthem I Was Glad, by Sir Charles Hubert Hastings Parry, from Psalm 122. Her brother James Middleton gave the Lesson, reading Romans 12: 1-2, 9-18.
Classical compositions by Elgar, Britten and Vaughan Williams featured during the ceremony, alongside the hymn Jerusalem and the English melody Greensleeves.
About 300 close friends and relatives will stay on at Buckingham Palace for a formal black tie dinner and disco in the evening.
But the Queen and the Duke of Edinburgh will leave for a weekend away after hosting the lunchtime reception and will miss Prince Harry's best man speech and Michael Middleton's father of the bride address.
Prince William's choice of a military uniform for his wedding was something of a surprise, royal watchers say. As a search and rescue helicopter pilot in the Royal Air Force, many had predicted he would wear his blue flight lieutenant's uniform.
However, as an honorary colonel of the Irish Guards infantry regiment, he opted to wear the red tunic and forage cap.
Prince Harry is a captain in the Household Cavalry's Blues and Royals regiment and is wearing his uniform, while Prince Charles is in his Royal Navy admiral's outfit.

The day has been dry and cloudy in London but the Met Office says there is a risk of heavy showers developing later on. Temperatures in the capital are expected to reach a high of 19C (66F) in the afternoon.

Thursday, April 28, 2011


  •  Hindari Stress
  • dapatkan tidur yg cUkup,at least 8 hours per day
  • Jauhi rOkok dan minuman kEras
  • Lindungi drpda sinaran matahari dgn sapu UV Protection Lotion
  • gunakan krim yg membantu memperbaiki kesihatan kulit dan Vit A,C,dan E
  • Olahraga teratur akan melancarkan aliran darah,membuka pori-pori dan melancarkan pengeluaran pelembap semula jadi kulit
  • Bersihkan kulit dgn melakukan skrub yg lembut sekurang-kurangnya 2 x seminggu
  • Minum air putih sekurang-skurang nya 8 gelas sehari, hindari minuman yg menyebabkan dehidrasi spt kopi dan minuman Bersoda
  • Perbaiki Pola mkn dgn mengambil mkanan berserat dan protein. Kurangkan gula, lemak dan Karbohidrat

Tuesday, April 26, 2011

IKLAN Yang tak ble blah

hari tu tyme jln2 kt shah alam ngn Housemate... tiba2 ter tgk pla notis iklan ni kt stesen bus dpan PKNS tu....ahahhahaa.. rasa nk gelak pn ada... Ada jugak org wat iklan gini.

ps: siapa yg slu sgt ckp nk jadi Datin tu... haaa.. ni peluang tuk korang..
yg xtahan nya, agent ni bijak.. dia cari area student and then tampal kt bus stop.. ntah la.. ada ke x org kol ni.... apa lg korg try la.. kot2 sangkut... ble jd num 2, 3,4

Monday, April 25, 2011

Going Out wif HouseMate....

Tiap kali hbs pper, ada je nk g celebrate g mna2.. ktrg serumah g shah alam, mkn KFC.. hahaha.. pastu g tnya psl broadband... and then cuci2 mata... Mimi beli magazines kt MPH... Teda dwet mau jln2 sakan..... kena save budget ni... balik sbh dah kn...

Candid kunun, walhal.. tangan mimi yg amik ni.... Mimi, Nana, Aza
bustop Shah Alam

Sunday, April 24, 2011

Gurls xsuka llki menipu

really guys... dont ever do that.. once u all dah comitment ngan gurl  .. ngn la men pasang2, kwn2 ngan yg len xpa... xda la GF ko mrh.. tp bila dah syg cna, ayg cni... baby cna.. baby cni.. dah sah2 la GF ko nek hangin..... pastu ble pla wat dUnno... eeee.... nk kna ni.. xpa2... ko wat mcm tu, gurls ko tu pn ble jgk.. FAIR la... kn laki bini lg pn kn....

Wednesday, April 20, 2011

Breakfast & Lunch

Bahan- bahan nya ialah..

  • Megi Curry ( brand apa pn ble)
  • Sosej (di potong ikut citarasa)
  • sayur taugeh(apa2 sayur pn ble)
  • tempe
  • bawang merah& putih
Cara Menyediakan
  • tumis bawang2 suma tu
  • masukkan tempe, garingkan
  • masukakn sosej, garingkan
  • masukkan sayur last sklai.. nti cpt layu klu awal2 masuk
  • pastu masukkan la megi..
  • pastu tambah air set, and letak perencah megi, skit jk. jgn byk.. (its high in SALT)...
pastu dah ble mkannn.... jamu la ngn MILO SEJUK... nyumm.. nyum...


Mayat bayi disumbat dalam botol

HARIAN METRO, 21 April 2011

TAWAU: Mayat seorang bayi yang sudah reput dijumpai disumbat di dalam botol Nescafe bersaiz besar di Sungai Tawau pagi tadi.
Botol itu dijumpai setelah tersangkut di bawah sebuah jambatan di sungai berkenaan di kawasan Blok 10 Kampung Titingan.

Bayi yang jantinanya belum dikenal pasti itu ditemui kira-kira 9.30 pagi oleh seorang penduduk.
"Ketika saya sedang mengupas kelapa, tiba-tiba adik saya datang dan memaklumkan bahawa ada satu botol di bawah jambatan yang sangat mencurigakan.

"Sebaik sampai di jambatan, saya mengambil botol itu dan melihat secara dekat isinya. Selepas membuka botol dan melihat kandungannya, saya cepat-cepat menutup semula botol itu kerana tidak tahan dengan bau busuk yang keluar darinya," kata Ronnie Jude, 32.

ps: Astaqfirulllalahzim..... apa nk jadi ngn org2 skrg ni.... kt tmpt ak pla ni....eeeeeeee

Arsenal 'sesak', Chelsea selesa



LONDON: Secara lojik Arsene Wenger pasti sudah membuat satu kesimpulan betapa peluang tipis Arsenal menjuarai Liga Perdana Inggeris (EPL) akan berakhir andai mereka tewas kepada Tottenham Hotspur, hari ini.

Lebih perit, kedudukan mereka di tangga kedua juga bakal terlucut jika Chelsea yang menentang Birmingham di Stamford Bridge pada hari yang sama menang untuk memintas kelab seteru dari London.

Apapun, penjaga gol Arsenal, Wojciech Szczesny tidak mahu mengalah dalam situasi getir ini - apa lagi mengerti dia dan rakan sepasukan masih terasa ‘gegaran’ selepas Liverpool menafikan mereka kemenangan berharga di Emirates pada saat-saat terakhir, minggu lalu.
“Sudah pasti kami masih percaya mampu memenangi gelaran, Kami akan menentang Manchester United dan mereka juga akan menentang Chelsea. Mereka juga boleh mencicirkan mata,” katanya.

Sementara itu, perancang Chelsea, Frank Lampard juga degil apabila menyuarakan peluang mereka belum berakhir mendakap trofi EPL.

“Misi ini memang sukar,” kata pemain skuad England itu. “ Tapi ini bukan bererti kami tidak mampu mengejarnya. Kami perlu menang perlawanan kami dan mereka tewas beberapa perlawanan. Perkara mustahil seperti ini boleh berlaku dalam bola sepak.” - Agensi

Tuesday, April 19, 2011


DeAR Mala, Ocheh, Pot, Norm... hahahaha.. i Got this Nerdy Specky Jgak la.... tp tingal dalam keta Mac

Sungguh xsangka ak akan beli Spec ni.. RM 10 sja... Uptown Shah Alam, Kuar tyme ada keta ling

Hari tu g Nilai hantar keta... ak pakai la SPec ni...hahaha..besanay klu sorg2 ,ada je keta2 nk usha2... kali ni, ada jgk la.. siap race ng ak lg smpi kt Nilai tu.....Pecut jela... (ling xtau ak bw keta dia laju2)... pastu smpi end Point... keta tu dduk sblah ak... dia tgk ak terkejut trus... trus xtoleh..... hahahahaa.. BASTAARD...
Awal2 brani pla usha..... Bila tgk ak pki spec ni... trus xbenyawa dia.....

Ling suh jgn pki spec ni klu kuar ngn dia... ahahahhahahahahahahahah........ Realy Freaking dude...!!

Miley Cyrus - Who Owns My Heart

Who Owns My Heart

Creation shows me what to do
I'm dancing on the floor with you
And when you touch my hand
I go crazy, yeah

The music tells me what to feel
I like you now but is it real?
By the time we say goodnight
I'll know if this is right

And I feel you
Coming through my veins
Am I into you
Or is the music to blame

Who owns my heart, is it love or is it art?
'Cause the way you got your body moving
It's got me confused and I can tell if it's the beat or sparks

Who owns my heart, is it love or is it art?
You know, I wanna believe that we're a masterpiece
But sometimes it's hard to tell in the dark
Who owns my heart?

The room is full but all I see
Is the way your eyes just blaze through me
Like fire in the dark, we're like living art

And it hits me
Like a tidal wave
Are you feeling me
[- From: -]
Or is the music to blame

Who owns my heart, is it love or is it art?
'Cause the way you got your body moving
It's got me confused and I can tell if it's the beat or sparks

Who owns my heart, is it love or is it art?
You know, I wanna believe that we're a masterpiece
But sometimes it's hard to tell in the dark
Who owns my heart?

So come on, baby
Keep provoking me, keep on roping me
Like a Romeo, baby, pull me close
Come on, here we go, here we go, here we go

And it hits me
Like a tidal wave
Are you feeling me
Or is the music to blame?

Who owns my heart, is it love or is it art?
'Cause the way you got your body moving
It's got me confused and I can tell if it's the beat or sparks

Who owns my heart, is it love or is it art?
You know, I wanna believe that we're a masterpiece
But sometimes it's hard to tell in the dark
Who owns my heart? Who owns my heart?
Who owns my heart?

Monday, April 18, 2011

FB kadang2 menggeramkan

To Mr.Y

ntah apa yg jadi kt ko ... tiba2 pla fb buang... klu xnk jd friends, xyah la add.. ak pn xhingin nk amik tau psl ko...  igtkan suma nya akan baik pas apa yg d buat.. dah bg second chance tuk ko ubah perangai ko tu.... tup..tup ,buat balik pla.... ni yg buat ak nk cari lg yg len....

Mentang2 la ak ni sgt la baik, x tak mengongkong ko... ble pla ko jd gni balik.... Dulu ko senyap ,smpi ak yg terpaksa mengalah and cri ko... pastu Ok pla.. and then jadi lg balik....

P/s:Lellaki bila dah cnfident yg kita ni dia punya.. mula la... buat hal pla... eee... ko igt ak ni nk melutut and merayu kt ko......

Friday, April 15, 2011

#---t ! E q @---#: si cantik dan si ensem berjumpe peminat

#---t ! E q @---#: si cantik dan si ensem berjumpe peminat: "salam 1 malaysia arie rabu bersamaan (6th April 2011) aku dan kawan2 aku ader program KENALI FSK (fakulti sains kesihatan) di SEKOLAH MEN..."

Thursday, April 14, 2011

450 ML kna td.....

This is 3rd time derma darah.. im proud 4 my self... hari tu nk derma.. tp xdpt pla.. seb bek kali ni berkesempatan n nurse dia pn xgarang.....

Sunday, April 10, 2011

org ckp bila bercinta sanggup buat apa sja....

hurmm.. iya, ni la yg terjadi ngn Mr.M... hahahah3.. cian kt dia.. dah sebulan kot ktrg xjmpa..tup2.. dah ada halfway dtg umah.. seb bek tyme tu ak xda plaing apa2.. sgt merindui kekasih hati dia ni.. yaaksss.. ayat ak xble blah..!! having a few hour wif chit chat and drink .. huaaa.. power of Love..
selepas kmi break kjb, about 2 weeks.. then cair gk ak.. bila dah cntinue, syg ni mkin bertambah pla..yala.. mistakes teach how to be more matured.. but after wat e had been done to me, love ak dah kurang dari b4 this... xble pcaya sgt ngn dia ni.. bnda ni ble berulang ulang lg..

Tuesday, April 5, 2011

Sgt berbangga dgn diri sendri

every week im loss 0.5 kg.. ok la tu..dari xda loss lgsng kn... hahahaha.. ptg td mkn ngn kak N.. ank kpda mokcik yg buat lokum stroke tu... ada tyme tu, dia tnya, eh aza  how old r u? im 25 kak.. hahahah..trus dia terkjut kot... no wonder la ur matured dia ckp.. cewwahhhhh.. pastu looks profsional skit.. confident....

time tu jgk hdung ak kembang kempis..alhamdullila, rasa bersyukur dgn attitude ak skrg, ble cntinue and improve myself for future...

Monday, April 4, 2011

Sucker Punch - Official Trailer 2 [HD]

bes jgk la crita boring pn ada.. byk aksi n crita yg ntah apa2.. xbyk sgt crta kt jail tu.. aiya.. trailer nmpk cam bes... ada jgk kerugian tgk.. seb bek kuar rmi2... klu kuar g tgk sorg2, sure la ak nyesal pnya... pastu ending dia, ble pla yg heroin ckp bkn dia pnya story... aiyaaa... ni yg ak xphm gk...

adengan yg lucu dlm cinema.. c shahir ble ckp ' alhamdullilah' tyme kuar bab ppuan sksi.. wlhal dia tye tu knyang, tp ayat alhamdullilah dia kuat, smpi 1 cinema dgr.. ahhahahaha... shahir.. shahir... sungguh x sangka...